top of page

Khan Academy Sayesinde Dersler Artık Hiç Zor Değil!!


Eğitimin online devam ettiği bu zorlu dönemde ilaç gibi gelecek bir uygulamayı sizin için mercek altına alıyoruz. Khan Academy bir çok derste öğrencilere yardımcı olmakta. Yazının ilerleyen yerlerinde bu özelliklerden daha detaylı bahsedeceğim ama şunu söyleyebilirim ki kesinlikle bir okul disiplininde ve derslerde üst düzey bir etkisi bulunan bir uygulama . Ayrıca tamamen ücretsiz!


Derslerin konuları sınıf sınıf ayrılmış olmakla birlikte ayrıca bazı konu başlıkları olarak da ayrılmakta . İhtiyacınız olan dersleri seçip konularım kısmına kaydediyor ve istediğiniz zaman oradan açıp dersinize devam edebiliyorsunuz . Yarım bıraktığınız dersleri ise en son dersler kısmından bulup oradan bitirebiliyorsunuz. Konuların alt başlıklarıyla ilgili notlar ve videolarla dolu bu uygulamada konuyu bitirdikten sonra da pekiştirme testleri mevcut. Şunu da belirtmeliyim ki kesinlikle açıklayıcı ve anlamakta zorlanmayacağınız videolar mevcut.



Ayrıca uygulama internet bağlantısı olmadan dersinize devam etmenizi de sağlıyor. Bu özellik hem internet erişimi kısıtlı olanlar hem de internetten gelen bildirimlerle fazlasıyla dikkati dağılanlar için ders çalışmayı mümkün kılıyor ve verimli hale getiriyor.


Öğrencilerin büyük bir sorunu da yanlış yaptıkları soruları çözdürememek oluyor. Normal zamanda okullara giderken bile bu bir problemken eğitime evden devam ettiğimiz bu dönemde daha büyük bir sorun haline geldi. Ancak Khan Academy bünyesinde bulunan testlerde yanlış yaptığınız sorulara anında parça parça ip uçları veriyor hala yapamadıysanız size sonucu da anlatıyor.



Benim deneme fırsatım pek olmadı fakat Khan Academy’in farklı iki özelliği daha var. Birincisi öğretmeninizle bağlanıp birlikte ders işleme ve takibini yapma, bunun için sınıf oluşturulabiliyor. İkincisi ise Khan Academy Kids ,2-6 yaş arası çocukların İngilizce pratiği yaparken matematik, okuma ve daha fazlasını öğrenebilecekleri bir yer.














Matematik ve fen derslerinin yanı sıra ekonomi ve finans, Sanat ve sosyal bilimler ve ayrıca bilgisayar bilimi adında konu başlıkları ve bunların alt dallarında çeşitli konular bulunmakta. Yani bu uygulamayı yalnızda derslere yardımcı olması için değil çeşitli alanlarda kendimizi geliştirmek için de kullanabiliriz. Khan Academy sayesinde dersler artık hiç zor değil!

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page