top of page

Nedir bu Gain Medya?

Bildiğiniz üzere son zamanlarda arka arkaya yeni dijital platformlar çıkmakta. Bunlardan biri de bugün mercek altına alacağımız Gain Medya. 30 aralık 2020 de yayın hayatına başlayan platform bana kalırsa diğer platformlara nazaran akıcı bir kullanıma sahip.



 

Bu Uygulama Sanki Biraz Karışık..


Uygulamada bulunan bazı kısayollar uygulamayı kullanmaya ilk başladığınız zamanlarda alışana kadar biraz zorluk çıkartmıyor değil. Diğer platformlarda bu kadar fazla kısayol kullanımına alışkın olmadığımızdan en başta biraz garipsenmesi çok doğal ancak bir süre sonra bu kısayollara alışılıyor ve platform daha kullanışlı hale geliyor. Zaten uygulamaya girdiğinizde kısayolların kullanımı hakkında birkaç sayfalık bir sunu ile karşılaşıyorsunuz. Örnek vermek gerekirse Yukarıdan aşağı kaydırdığınızda keşfet ekranına geçiyorsunuz, ekranı yukarı kaydırdığınızda ise izlediğiniz içeriğin detaylarının olduğu sayfaya yönlendiriliyorsunuz. İçeriğin detaylarının olduğu sayfadan içeriği listelerinize ekleyip daha sonra kaldığınız yerden devam edebilmeniz de gayet güzel bir detay.








Peki Ne İşe Yarıyor Bu Gain Medya ?


Uygulamanın reklamları gerçekten uygulamayı çok güzel anlatmış diyebilirim çünkü tam olarak kısa süreli boş vakitlerinizi değerlendirmek üzere yapılmış bir uygulama. İçerisindeki videoların süresi değişmekte fakat diğer platformlardaki gibi video uzunluklarından bahsedemeyiz. Örnek vermek gerekirse banka sırası beklerken zaman öldürmek için bir video belki de birkaç video izlenebilir.



İçerisinde Neler Var?


İçerik açısından da zengin olduğuna değinmezsem olmaz tabii ki . Belgeseller kısa diziler programlar ve daha nice içerikle bir çok izleyici kitlesine hitap edebilecek bir uygulama olduğunu düşünmekteyim. Hatta Ele Güne Karşı serisini ve 10 Bin Adım serisini izlemenizi mutlaka tavsiye ederim .


Ele Güne Karşı serisi tahmin edebileceğiniz gibi MFÖ grubunun anılarından oluşan bir seri. Yer yer güldüren yer yer geçmişe döndüren ve bazen de fazlasıyla duygulaştıran bir seri olduğunu söylesem yalan olmaz.


10 Bin Adım serisi de Engin Günaydın ve Derin Özgürçınar’ın başrolü paylaştığı ve iki eski sevgiliyi canlandırdıkları bir seri diyebiliriz. Her şey günde 10 bin adım atmaya karar vermeleri ile başlıyor. Her bölüm farklı bir tema üzerinden ilerliyor kesinlikle ilgi çekici bir seri olduğunu söyleyebilirim.






















Pekii Başında Kim Var bu Gain Medya'nın?


Gain Medya’nın başında Cem aydın bulunuyor .Cem Aydın yıllarca NTV’de Üst düzey yöneticilik yapmış biri. Cem aydın Gain Medya’yı ‘‘ Televizyonun telefona uyarlanması’’ ve ‘‘ Çevrim içi içerik platformu ’’olarak tanımlamış. Bana kalırsa son zamanlarda hayatımıza giren çoğu dijital platform aslında televizyonun artık yerini telefonlara bırakmaya başladığını gösteriyor.


Özetle bu uygulama özellikle bu pandemi sürecinde bulunan boş vakitlerimizi değerlendirmek için birebir diyebiliriz. Siz de benim gibi uygulama mağazasında boş boş ilginizi çekecek ve zamanınızı değerlendirecek bir uygulama arıyor iseniz Gain Medya’yı mutlaka denemenizi öneririm. İçerisinde mutlaka kendinize uygun bir içerik bulabileceğiniz bir platform dersek yalan olmaz. Yayın hayatına 30 ocak 2020 de başlamış bir platform olduğunu da göz önüne alırsak ilerleyen zamanda içerik açısından daha da zenginleşeceğini öngörebiliriz.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post
bottom of page